[tex] \frac{x^2-1}{x-1}=3 \\ \frac{(x-1)(x+1) }{x-1}=3 \\ x+1=3 \\ x=3-1 \\ \boxed{x=2}[/tex] notă: la x²-1 se aplică formula de calcul prescurtat a²-b²= (a+b)(a-b) . apoi s-a simplificat fracția cu x-1, care se regăsea și la numărător și la numitor.
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!