Răspuns :
Emotiile fetei in prima zi de scoala sunt evidente.
Inca din primele randuri, personajul isi exprima in mod direct sentimentele care il incearca in seara de dinaintea primei intalniri cu scoala: ,, Eram tulburata, speriata, ca in ajunul unei calatorii cu trenul ,,. Somnul ii este nelinistit din pricina emotiilor si, pentru linistea sufleteasca, conform obiceiurilor tuturor credinciosilor, fata apeleaza la o rugaciune.
Emotiile fetei sunt intretinute de intregul ritual ce preceda prima zi de scoala: uniforma, rechizitele necesare. Toate aceste cerinte sunt indeplinite cum se cuvine, insa, faptul ca aceasta copila se duce la scoala nestiind sa citeasca sau sa scrie, ii tulbura linistea, sporind ingrijorarile unui copil fata in fata cu o experienta noua- aceea de a incepe scoala, de a intalni oameni noi, de a reusi sa se integreze.
In curtea scolii, fata observa mersul firesc al lucrurilor. In momentul in care observa ca ochii unei profesoare se opresc asupra ei, mintea plina de indoieli si nelinisti incepe sa caute motivele pentru care a fost observata. In momentul in care profesoara i se adreseaza, emotiile se transfera asupra limbajului corpului: tremura, i se incalzesc obrajii. Raspunsul este insa unul ferm.
Experienta este insa imblanzita de aparitia profesoarei clasei I, care reuseste sa aduca, prin blandete, un pic de liniste in sufletul copilului.
Diferite, insa asemanatoare in acelasi timp, sunt povestile tuturor oamenilor cu privire la prima zi de scoala!
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!