Răspuns :
Deci, intai separam termenii, cei cu x in dreapta, dupa egal si termenii liberi(9) in stanga egalului. Putem incepe prin a scadea 2x
avem: 9=3x-2x
9=x , sper ca ai inteles :*
avem: 9=3x-2x
9=x , sper ca ai inteles :*
[tex] \it 2x+9=3x \Leftrightarrow 9=3x-2x \Leftrightarrow 9= x\Leftrightarrow x=9[/tex]
[tex]\it 2x+9=3x \Leftrightarrow 2x-3x =-9 \Leftrightarrow -x=-9|_{\cdot (-1)} \Leftrightarrow x=9[/tex]
[tex]\it 2x+9=3x \Leftrightarrow 2x-3x =-9 \Leftrightarrow -x=-9|_{\cdot (-1)} \Leftrightarrow x=9[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!