Răspuns :
x/2-x/3=5
(aducem la numitor comun care este 6 si prima fractie o amplificam cu 3 , pe a doua cu 2 si pe 5cu 6)
dar prima data ca sa scapam de numitor :
x/2-x/3=5 |•6
3x-2x=30
x=30
sper sa te ajute
(aducem la numitor comun care este 6 si prima fractie o amplificam cu 3 , pe a doua cu 2 si pe 5cu 6)
dar prima data ca sa scapam de numitor :
x/2-x/3=5 |•6
3x-2x=30
x=30
sper sa te ajute
[tex] \frac{x}{2} [/tex] - [tex] \frac{x}{3} [/tex]=5
3x-2x=30
⇒x=30
Succes!
3x-2x=30
⇒x=30
Succes!
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!