👤

(2x-1)-(3x-2)+(x+3)=?
Vă rog explicați-mi cum se rezolvă.Peste câteva zile am teza și nu știu să rezolv acest tip de exerciții.


Răspuns :

Salut,

Semnul minus din faţa parantezei schimbă semnul fiecărui termen din paranteză. Dacă semnul este plus devine minus, dacă semnul este minus, atunci devine plus.

Dacă în faţa parantezei semnul este plus, oricare dintre termeni îşi păstrează semnul: dacă semnul este minus, rămâne minus, iar dacă este plus, rămâne tot plus.

De exemplu a - (b + c) = a - b - c, sau d - (e - f) = d - e + f.

(2x-1)-(3x-2)+(x+3)= 2x - 1 - 3x + 2 + x + 3 = 2x - 3x + x - 1 + 2 + 3 = -x + x + 1 + 3 = 4.

Ai înţeles ?

Green eyes.

Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!


Ez Askings: Alte intrebari