Răspuns :
Nataliaaa a dat o indicatie buna si era bine s-o puna pe ecran
in principiu daca avem 2 necunoscute trebuie sa avem 2 ecuatii.
in acest caz trebuie musai ca membrul stang al egalitatii sa-l scriem ca suma de patrate.
(x^2 -6√3 x + n) +(y^2 + 4√5 y + p) forma asta ne conduce la suma de 2 binoame la patrat
la primul termen n=(3√3)^2 = 27
la urmatorul termen p=(2√5)^2=20
pe 27 si 20 asa cum ne-a aratat Nataliaaa le gasim in termenul liber 47
prin urmare ecuatia se scrie sub forma:
(x-3√3)^2 +(y+2√5)^2 =0
egalitatea are loc atunci cand x=3√3 sau y= - 2√5
coroana merge la Nataliaaa si eu doar mersi
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!