Răspuns :
(x-2)² = x²-2*x*2+2² = x²-4x+4
(x+1)² = x²+2*x*1+1² = x²+2x+1
x²-4x+4+x²+2x+1-2x² ⇒ -2x+5
Sper ca te am ajutat!!!
Am redus 2x² cu 2x² faceau 0
(x+1)² = x²+2*x*1+1² = x²+2x+1
x²-4x+4+x²+2x+1-2x² ⇒ -2x+5
Sper ca te am ajutat!!!
Am redus 2x² cu 2x² faceau 0
(X-2)^2+(x+1)^2-2x=
=x^2-4x+4+x^2+2x+1-2x^2=
=2x^2-2x+5-2x^2=(2x^2 cu -2x^2 se reduc)
=-2x+5;
Bafta!
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!