Răspuns :
(1- radical din12/ radical din 13)(1+ radical din12/ radical din 13)=1-12/13=1/13
toata problema se rezuma la descompunerea modulelor, mai exact eliminarea ''barelor verticale''
√12/√13 <1 ⇒1-√12/√13 este pozitiv ⇒l1-√12/√13l=1-√12/√13
in al doilea modul putem scrie:
l-1-√12/√13l = l-1(1+√12/√13)l=l-1l x l1+√12/√13=1+√12/√13
prin urmare avem produsul:
(1-√12/√13)(1+√12/√13) = 1-12/13=1/13
s-a folosit descompunerea (a-b)(a+b) = a^2-b^2
√12/√13 <1 ⇒1-√12/√13 este pozitiv ⇒l1-√12/√13l=1-√12/√13
in al doilea modul putem scrie:
l-1-√12/√13l = l-1(1+√12/√13)l=l-1l x l1+√12/√13=1+√12/√13
prin urmare avem produsul:
(1-√12/√13)(1+√12/√13) = 1-12/13=1/13
s-a folosit descompunerea (a-b)(a+b) = a^2-b^2
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!