Răspuns :
ai 2 la o putere =8....rezulta puterea =3
ai 3 la o putere = 243 => puterea =5
si ai sistemul:
x+y=5 scoti pe x in functie de y => x=5-y
3y-x=3
inlocuiesti x in a doua => 3y-(5-y)=3 ...........afli y, apoi x, apoi in locuiesti in ecuatie......have fun
ai 3 la o putere = 243 => puterea =5
si ai sistemul:
x+y=5 scoti pe x in functie de y => x=5-y
3y-x=3
inlocuiesti x in a doua => 3y-(5-y)=3 ...........afli y, apoi x, apoi in locuiesti in ecuatie......have fun
3^(x+y)=3^5 => x+y=5 1)
2^(3y-x)=2^3 =>3y-x=3 (2> aduni cele 2 relatii si obtii
4y=8 =>y=2 inlocuiesti aceasta valoare in (1 si obtii x+2=5 => x=3
inlocuiesti cele 2 valori in expresia data sii obtii:
-(3²)+2=-9+2=7
2^(3y-x)=2^3 =>3y-x=3 (2> aduni cele 2 relatii si obtii
4y=8 =>y=2 inlocuiesti aceasta valoare in (1 si obtii x+2=5 => x=3
inlocuiesti cele 2 valori in expresia data sii obtii:
-(3²)+2=-9+2=7
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!