Răspuns :
a1=1
a2=a1+r r =ratia
a3=a1+2r
_____________
a3-a1=1+2r-1
3-1=2r
2=2r => r=1
a2=1+1=2
a1+a2+a3=1+2+3=6
a2=a1+r r =ratia
a3=a1+2r
_____________
a3-a1=1+2r-1
3-1=2r
2=2r => r=1
a2=1+1=2
a1+a2+a3=1+2+3=6
a₁ = 1 , a₃ = 5
S₃ = ?
a₂ = (a₁ + a₃) : 2 = (1 + 5) : 2 = 6 : 2 = 3 (am folosit ca daca a n este o
progresie aritmetica atunci termenul din mijloc este media aritmetica
a termenilor vecini lui:
a n = (a (n - 1) + a (n + 1)) : 2
a n = a indice n , a n - 1 = a indice (n - 1) , a (n + 1) = a indice n + 1.
Suma primilor 3 termeni este:
S₃ = a₁ + a₂ + a₃ = 1 + 3 + 5 = 9.
S₃ = ?
a₂ = (a₁ + a₃) : 2 = (1 + 5) : 2 = 6 : 2 = 3 (am folosit ca daca a n este o
progresie aritmetica atunci termenul din mijloc este media aritmetica
a termenilor vecini lui:
a n = (a (n - 1) + a (n + 1)) : 2
a n = a indice n , a n - 1 = a indice (n - 1) , a (n + 1) = a indice n + 1.
Suma primilor 3 termeni este:
S₃ = a₁ + a₂ + a₃ = 1 + 3 + 5 = 9.
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!