Trebuie sa avem pentru punctul A situat pe grafic f(-2)=1 si pentru B f(3)=6, aduca -2a+b=1, si 3a+b=6, scadem din a doua ec. prima si rezulta 5a=5 deci a=1, inlocuim in prima ec. -2+b=1, de unde b=3 deci functia e: f:R→R, f(x)=x+3.
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!