Răspuns :
NUMERÁL, -Ă, numerali, -e, s. n., adj. 1. S. n. Parte de vorbire flexibilă care exprimă, sub diferite aspecte, un număr, o determinare numerică a obiectelor sau ordinea obiectelor prin numărare. 2. Adj. (Înv.) Care se referă la numere, care se indică prin numere. Termeni numerali. Litere numerale. – Din fr. numeral, lat. numeralis.
Alina se apuca sa citeasca din carte Numeral si comenteaza la fiecare definitie:Numeralul este clasificat in colectiv (Dumnezeu sa ierte victimele ) fractionar (jumatate la fel ca mintea umana ) ordinal ..(vai.. Nesimtitul...) Adverbial(asta nu stiu ce e.. Nu am mai mancat pana acum) cardinal.. (Hmm.. Aaaa .. Deci asta face veciunu cu cainele :_jap una , jap doua , jap...auuuu) distributiv (asta e shared de pe facebook ) vai de capu meu.. Deci ca sa invat numeralul, spune fata , trebuie sa ma apcuc sa pun lumanari ca colectiv, sa gandesc cu jumatatea mea de creier, sa devin tupeista , sa manac un fruct necunoscut,sa il bat pe Rex.. ,si sa distribui toata aventura pe facebook... Eh.. Prea mult si cu scoala asta.. Ma duc cu rolele.. Lasa numeralu in cartea de romama .. :P
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!