Răspuns :
Centru de existenta:
x^2-2x=0
x*x-2*x=0
x*(x-2)=0
Teorie:
Cand un produs de 2 sau mai multi termeni este 0 cel putin unul dintre termeni trebuie sa fie 0
Se rezolva cat mai multe ecutatii desfacand paranteza separat
x=0
x-2=0
x=0+2
x=2
Fractia nu este definita pentru x∈{0;2}
D=R-{x;2}
x^2+4x-2x+8=x^2+(4x-2x)+8=x^2+2x+8
x^2-2x=x*x-2*x=x*(x-2)
(x^2+4x-2x+8)/(x^2-2x)=(x^2+2x+8)/[x*(x-2)]
x^2-2x=0
x*x-2*x=0
x*(x-2)=0
Teorie:
Cand un produs de 2 sau mai multi termeni este 0 cel putin unul dintre termeni trebuie sa fie 0
Se rezolva cat mai multe ecutatii desfacand paranteza separat
x=0
x-2=0
x=0+2
x=2
Fractia nu este definita pentru x∈{0;2}
D=R-{x;2}
x^2+4x-2x+8=x^2+(4x-2x)+8=x^2+2x+8
x^2-2x=x*x-2*x=x*(x-2)
(x^2+4x-2x+8)/(x^2-2x)=(x^2+2x+8)/[x*(x-2)]
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!