Răspuns :
m1gh1 = m1v² /2 v = √(2gh1)
a) m1v1 = m1 v1' + m2v2' v1 = v1'+m2/m1·v2'⇒
⇒⇒ v1² = (v1')²+2m2/m1v1'v2' + (m2/m1)²· (v2')²
m1 v1² /2 = m1(v1')²/2 + m2(v2')² /2 v1² = (v1')² + m2/m1·(v2')² ⇒⇒
⇒⇒ 2m2/m1 ·v1'·v2' + (m2/m1)²·(v2')² - m2/m1 ·(v2')² = 0
2v1' + m2/m1· v2' - v2' = 0 v1' + v1 - v2' = 0 v1' - v2' = -v1 (v1 = √(2gh1)
v1 + m2/m1 ·v2' = v1 ⇒⇒ (m2/m1 +1)v2' = 2v1 v2' = 2m1/(m1+m2) ·v1
m2gh2' = m2(v2')² /2 h2' =( v2')² /2g
v1' = v2' - v1 = (m1-m2)/(m1+m2) ·v1 h1' = (v1')² /2g
b) ciocnirea plastica : m1v1 = (m1 +m2) v' v' = m1/(m1+m2) ·v1
(m1+m2)gh' = (m1+m2)(v')² /2 h' = (v')² /2g
c) Ec initiala = m1v1²/2 Ec finala = (m1+m2)(v')² /2 Q = ΔEc
a) m1v1 = m1 v1' + m2v2' v1 = v1'+m2/m1·v2'⇒
⇒⇒ v1² = (v1')²+2m2/m1v1'v2' + (m2/m1)²· (v2')²
m1 v1² /2 = m1(v1')²/2 + m2(v2')² /2 v1² = (v1')² + m2/m1·(v2')² ⇒⇒
⇒⇒ 2m2/m1 ·v1'·v2' + (m2/m1)²·(v2')² - m2/m1 ·(v2')² = 0
2v1' + m2/m1· v2' - v2' = 0 v1' + v1 - v2' = 0 v1' - v2' = -v1 (v1 = √(2gh1)
v1 + m2/m1 ·v2' = v1 ⇒⇒ (m2/m1 +1)v2' = 2v1 v2' = 2m1/(m1+m2) ·v1
m2gh2' = m2(v2')² /2 h2' =( v2')² /2g
v1' = v2' - v1 = (m1-m2)/(m1+m2) ·v1 h1' = (v1')² /2g
b) ciocnirea plastica : m1v1 = (m1 +m2) v' v' = m1/(m1+m2) ·v1
(m1+m2)gh' = (m1+m2)(v')² /2 h' = (v')² /2g
c) Ec initiala = m1v1²/2 Ec finala = (m1+m2)(v')² /2 Q = ΔEc
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Fizică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!