Răspuns :
Fie z=a+bi, z(barat)= conjugatul lui z
z (bara)=a-bi
z+z(bara)=a+bi+a-bi=2a
z*z(bar)=(a+bi)*(a-bi)=a²-(bi)²=a²+b²
z+i=a+bi+i=a+(b+1)i
Inlocuiesti i n ecuatie si obtii
2a/(a²+b²)=a+(b+1)i
Identifici coeficientii. Numarul din partea stanga are partea imaginara nula , deci si cel din dreapta trebuie sa aibe partea imaginara nula.
b+1=0 b=-1
2a/(a²+b²)=a
2a/(a²+1)=a=>
2=a²+1
a1=-1
a2=1
z (bara)=a-bi
z+z(bara)=a+bi+a-bi=2a
z*z(bar)=(a+bi)*(a-bi)=a²-(bi)²=a²+b²
z+i=a+bi+i=a+(b+1)i
Inlocuiesti i n ecuatie si obtii
2a/(a²+b²)=a+(b+1)i
Identifici coeficientii. Numarul din partea stanga are partea imaginara nula , deci si cel din dreapta trebuie sa aibe partea imaginara nula.
b+1=0 b=-1
2a/(a²+b²)=a
2a/(a²+1)=a=>
2=a²+1
a1=-1
a2=1
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!