Răspuns :
a+b+c=9400
a=b-1800 → b=a+1800
a=c+500 → c=a-500
a+(a+1800)+(a-500)=
=9400 →
→ 3*a+1800-500=9400→
→ 3*a+1300=9400 →
→ 3*a=9400-1300 →
→ a=8100:3 →
→ a=2700
b=a+1800=2700+1800=
=4500
c=a-500=2700-500=
=2200
a=b-1800 → b=a+1800
a=c+500 → c=a-500
a+(a+1800)+(a-500)=
=9400 →
→ 3*a+1800-500=9400→
→ 3*a+1300=9400 →
→ 3*a=9400-1300 →
→ a=8100:3 →
→ a=2700
b=a+1800=2700+1800=
=4500
c=a-500=2700-500=
=2200
a+b+c= 9400
a= b - 1800 ;⇒ b= 1800+a
a= c+500 ⇒ c= a-500
inlocuim:
a+1800+a+ a-500= 9400
3a= 9400- 1300
3a= 8100
a=8100:3
a= 2700
b= 1800+a
b= 1800+2700
b= 4500
c= a-500
c=2700-500
c= 2200
Verificam:
2700+4500+2200= 9400
a= b - 1800 ;⇒ b= 1800+a
a= c+500 ⇒ c= a-500
inlocuim:
a+1800+a+ a-500= 9400
3a= 9400- 1300
3a= 8100
a=8100:3
a= 2700
b= 1800+a
b= 1800+2700
b= 4500
c= a-500
c=2700-500
c= 2200
Verificam:
2700+4500+2200= 9400
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!