👤

Heiii puteți sa imi dați un șablon pt explicarea titlului si explicarea mesajului ? Pentru clasa a 8a (examenn) dau ceva care sa ma îndrume va rog nu ma pricep si am examen peste 2 sapt!!!

Răspuns :

Titlu:
 Titlul.....de......se gaseste intr-o stransa legatura cu semnificatiile profund ale textului dat si anticipeaza tema creatiei......,reprezentand pentru cititor un prag simbolic in intelegerea semnificatiilor operei.
   In primul rand,titlul......de.......reprezinta chintesenta textului, pragul care face trecerea de la realitate la fictiune si ajuta la descifrarea mesajului, profund prezentat de autor/poet intr-un mod unic.
     Titlul este......... (analitic-format din mai multe cuvinte sau sincretic- format dintr-un cuvant), fiin format din punct de vedere morfologic din......(substantiv/ adjectiv/ verb etc). In plan semantic ilustreaza elocvent sensul........ (conotativ- cu sens figurat sau denotativ- cu sens propriu).
      Sentimentele eului liric sunt de....,acestea putandu-le desprinde din titlu.
      In al doilea rand, legatura dintre titlu si text se face cu ajutorul campului lexico-semantic........,dar si prin prezenta figurilor de stil........
      In concluzie, titlu......de.......constituie o cheie spre descifrarea vibratiei lirice, o sinteza a continuturilor profunde.

Mesaj:
     Consider ca opera literara..........de..........impresioneaza prin mesajul transmis.
       Mesajul creatiei.......oglindeste ideile, sentimentele, viziunea autorului asupra tematicii creatiei.In acest text este redat cu talent un........(ex:peisaj carampei de viata + rezumat in 2-3 randuri)
        Sentimentele care se desprind din text sunt variate.......(exemple cu citate). Ele compun o atmosfera plina de .........(ex:mister,farmec, tristete, veselie etc). Sentimentele, starile sufletesti, precum si continutul de idei al creatiei sunt transmise cu ajutorul unor imagini artistice variate:.....(exemple de imagini vizuale, auditive, dinamice etc). Ele sunt rezultatul imbinarii maiastre a unor frumoase figuri de stil: .........(exemple cu citate : epitete, comparatii, metafore etc)
      Esenta acestui mesaj se reflecta si in titlul sugestiv „......” de.....
(sper ca te-am ajutat)