Egalam ecuatiile deoarece amandoua sunt egale cu y
-x-2=x^2-10x+16 x^2-9x+18=0 ∆=81-72=9 Aflam x1 si x2 cu formula
Pentru x1=(-b+√∆)/2a=(9+3)/2=6 Imlocum x in ecuatie si ne da y=-8 si ne da punctul A(6;-8) Procedam la fel pentru x2=(-b-√∆)/2a=(9-3)/2=3 Ne da y=-5 B(3;-5)
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!