3 + radical din 10 × 1/2 × radical din 5 / radical din 2 = 3 + radical din 10/2 ( doar 10 e sub radical ) × radical din 5 / radical din 2 = 3 + radical din 50 / 2 radical din 2 = 3 + 5 radical din 2 / 2 radical din 2 = ( se simplifica radical din 2 cu radical din 2 ) si = 3 + 5/2 ( amplificam pe 3 cu 2 ca sa aducem la acelasi numitor ) = 6 + 5 / 2 = 11/2 = 5,5
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!