👤

lim x->0 din (e^x - 1 - x^2 - x^3) / sin(x+1) stiu ca se rezolva cu formula lui Taylor dar la numitor o sa fie sin de un grad ..va rooog imi ziceti cum se face

Răspuns :

Nu e nevoie de frmuala lui Taylor. x-->0 lim (e^x-1-x^2-x^3)/sin(x+1)=(e^0-1-0^2-0^3)/sin(0+1)=(1-1-0-0)sin1=0/Sin1=0
[tex] \lim_{x\to \0} \frac{ e^{x}-1- x^{2} - x^{3} }{sin(x+1)} = \lim_{x \to \0} \frac{ e^{x} -1- x^{2} - x^{3} }{ \frac{(x+1)sin(+1)}{x+1} } = \lim_{x \to \0} \frac{ e^{x}-1- x^{2} - x^{3} }{x+1} =0 s-a utilizat limita remarcabila \lim_{x\to \0} \frac{sinx}{x} =1[/tex]