Răspuns :
Cele doua paranteze sunt divizori intregi ai lui 12
Deci x-3∈D12
x-3={-12,-6,-4,-3,-2,-1,1,2 3, 4,6, 12}
x-3=-12 => x= -9
(-9-3)*(y+2)=12 -12*(y+2)=12 , => y+2=-1 =>y=-3
(-9 ,-3) solutie
x-3=-6 x=-3 -6*(y+2)=-12 y+2=-2 y=-4
(-3,-4) solutie
x-3=-4 x=-1 -4*(y+2)=12 y+2=-3 y=-5
(-1,-5) solutie
continui cu toti membrii parantezei { } si determini y corespunzator
Deci x-3∈D12
x-3={-12,-6,-4,-3,-2,-1,1,2 3, 4,6, 12}
x-3=-12 => x= -9
(-9-3)*(y+2)=12 -12*(y+2)=12 , => y+2=-1 =>y=-3
(-9 ,-3) solutie
x-3=-6 x=-3 -6*(y+2)=-12 y+2=-2 y=-4
(-3,-4) solutie
x-3=-4 x=-1 -4*(y+2)=12 y+2=-3 y=-5
(-1,-5) solutie
continui cu toti membrii parantezei { } si determini y corespunzator
Daca x,y numere intregi,
atunci x - 3 = 12/ y+2
x = 12/y+2 +3
=> 12/y+2 numar intreg , deci y+2 este divizor a lui 12
y+2 poate fi 1,2,3,4,6,12.
si y se obtine -1,0,1,2,4,10 de unde x = 12,6,4,3,2,1
atunci x - 3 = 12/ y+2
x = 12/y+2 +3
=> 12/y+2 numar intreg , deci y+2 este divizor a lui 12
y+2 poate fi 1,2,3,4,6,12.
si y se obtine -1,0,1,2,4,10 de unde x = 12,6,4,3,2,1
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!