Răspuns :
1+2+3+...+59 este o suma Gauss
vine [n (n+1)]/2=> [59 (59+1)]/2
(59×60)/2=
=3540/2
=1770
vine [n (n+1)]/2=> [59 (59+1)]/2
(59×60)/2=
=3540/2
=1770
Rezolvam prin formula sumei Gaus: n×(n+1)/2, unde "n"= ultimul termen al sumei, in cazul nostru 59.
n×(n+1)/2
=59×(59+1)/2
=59×60/2
=3540/2
=1770
R= 1770
Atentie! Suma Gaus poate fi folosita doar daca termeni sumei incep de la 1 si sunt consecutivi( 1, 2, 3 etc.)
n×(n+1)/2
=59×(59+1)/2
=59×60/2
=3540/2
=1770
R= 1770
Atentie! Suma Gaus poate fi folosita doar daca termeni sumei incep de la 1 si sunt consecutivi( 1, 2, 3 etc.)
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!