Răspuns :
Din relatiile lui Viete, stim ca pentru ecuatia
[tex]a*x^{2}+b*x+c=0[/tex]
avem relatiile:
[tex]x1+x2=-\frac{b}{a}[/tex]
[tex]x1*x2=\frac{c}{a}[/tex]
iese direct
[tex]x1+x2=-\frac{-m}{1}=m[/tex]
[tex]x1*x2=\frac{m+1}{1}=m+1[/tex]
[tex]a*x^{2}+b*x+c=0[/tex]
avem relatiile:
[tex]x1+x2=-\frac{b}{a}[/tex]
[tex]x1*x2=\frac{c}{a}[/tex]
iese direct
[tex]x1+x2=-\frac{-m}{1}=m[/tex]
[tex]x1*x2=\frac{m+1}{1}=m+1[/tex]
Stim ca x₁+x₂=S=(-b/a)
x₁x₂=P=c/a
In cazul nostru a=1, b=(-m), c=(m+1)
x₁+x₂=-m/1=-m
x₁x₂=(m+1)/1=(m+1)
x₁x₂=P=c/a
In cazul nostru a=1, b=(-m), c=(m+1)
x₁+x₂=-m/1=-m
x₁x₂=(m+1)/1=(m+1)
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!