Răspuns :
3x²-5x=0
Δ=b²-4ac
In cazul nostru a=3, b=-5 c=0
Δ=25-4·3·0
Δ=25
x₁=(5-5)/2·3=0
x₂=(5+5)2·3=5/3
Δ=b²-4ac
In cazul nostru a=3, b=-5 c=0
Δ=25-4·3·0
Δ=25
x₁=(5-5)/2·3=0
x₂=(5+5)2·3=5/3
3x² - 5x = 0 ⇔ x(3x-5)=0
Egalăm cu 0 fiecare factor:
x=0 sau 3x - 5 = 0 ⇒ 3x = 5 ⇒ x = 5/3
Deci, ecuația dată are două soluții: x = 0 și x = 5/3
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!