Aici ne folosim de relatia de logaritmi [tex]\log{a}+\log{b}=\log{(a*b)}[/tex] In cazul nostru [tex]\log{(3+\sqrt{2})}+\log{(3-\sqrt{2})}=\log{(3+\sqrt{2})(3-\sqrt{2})}=\log{(3^{2}-(sqrt{2})^{2})}=\log{9-2}=\log{7}[/tex] Asta este adevarat pentru orice logaritm in orice baza Pentru un logaritm in baza 7 rezultatul va fi [tex]log_{7}{7}=1[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!