Răspuns :
2^x+1=7^x-3
2^x-7^x=-3-1
2^x-7^x=-4
In acest caz x nu poate lua nicio varianta deoarece am presupune x=1 de unde rezulta 2-7=-5 nu -4.
Deci in concluzie enuntul este formulat gresit iar o variabila pe care o poate lua x este x=5.
2^x-7^x=-3-1
2^x-7^x=-4
In acest caz x nu poate lua nicio varianta deoarece am presupune x=1 de unde rezulta 2-7=-5 nu -4.
Deci in concluzie enuntul este formulat gresit iar o variabila pe care o poate lua x este x=5.
Presupun ca ecuatia a fost scrisa gresit (1+3 intr-o ecuatie pentru liceu e ceva penibil), cred ca e : 2^(x+1)=7^(x-3), de unde
(2/7)^x=1/(2*7^3), si x= log in baza (2/7) din 1/(2*7^3).
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!