Răspuns :
Spre exemplu,adjectivul care însoțește mereu substantivul : frunzele ruginii se leganau in vânt . In acest exemplu "ruginii" este adj. ce oferă o caracteristica substantivului "frunzele".
Adverbul se găsește tot timpul după verb : obisnuieste sa conduca atent, cu ochii mereu spre drum. In acest exemplu "sa conducă"= verb este urmat de adverbul sau ,"atent ".
Prepozitiie sunt urmate de substantive : am lăsat cana pe masa. Aici prepoziția " pe" este urmata de subst."cana".
Sper ca ai înțeles :)
Adjectivul:partea de vorbire care arata insusirile unui obiect,fenomen al naturii sau a unei fiinte.(mai pe scurt a unor substantive,fie ele de orice gen).Acesta arata caracteristica substantivului respectiv,luand mereu persoana,numarul,genul si cazul acestuia.ex:,,casa FRUMOASA",in acest exemplu,cuvantul <> este adjectiv.Atentie!Acest adjectiv este provenit din verb la praticipiu!(dar asta nu incalca cu nimic functiile sale).
Adverbul:partea de vorbire ce exprima insusirile unei actiuni.(arata cum s-a petrecut actiunea).ex:,,conduce REPEDE",in acest exemplu,<> este adverb.Acesta arata modul in care s-a efectuat actiunea,modul in care s-a condus,raspunzand la intrebarea ,,cum?".
Substantivul:partea de vorbire care denumeste obiecte,fenimene,fiinte ale naturii sau lucruri.Atat substantivul cat si alte parti de vorbire pot insoti un verb copulativ,acestea devenind astfel nume predicativ.ex,,este SORA " ,in acest exemplu,<> insoteste verbul copulativ ,,a fi" avand astfel functia de nume predicativ.Observatie!In acest caz,substantivul <> este atat nume predicativ(daca e luat cu verbul copulativ) cat si subiect(daca e luat singur).
Totodata,substantivul insoteste o prepozitie,astfel marcandu-se cazul acestuia.,ex:pe mama(acuzativ) ; gratie fetei(dativ) ; impotriva cainelui(genitiv).
Observatie!Ti se cere partea de vorbire care insoteste alta parte de vorbire aratand modul si masura efectuarii unei actiuni!Asta inseamna ca vorbeai de ADVERB.
Spor!
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!