Răspuns :
f(x)=ax+b
din f(f(x))=2f(x)+1 =>a=2
f(x)=2x+b
f(2x+b)=2*(2x+b)+b=2*(2x+b)+1
4x+3b=4x+2b+1
b=1
f(x)=2x+1
din f(f(x))=2f(x)+1 =>a=2
f(x)=2x+b
f(2x+b)=2*(2x+b)+b=2*(2x+b)+1
4x+3b=4x+2b+1
b=1
f(x)=2x+1
Enuntul corect este ; relatia f(f(x))=..., oricare ar fi x ∈R, deoarece
x(a^2-2a)+ab-b-1=0, nu depinde de x, deci implica coeficientul sau sa fie zero...
x(a^2-2a)+ab-b-1=0, nu depinde de x, deci implica coeficientul sau sa fie zero...
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!