Răspuns :
(x-y-1)(x-y-1)=x²-xy-x-yx+y²+y-x+y+1=-x²+3y²-2xy+1
(2x+3+8)(2x+3+8)=4x²+6x+16x+6x+9+24+16x+24+64=4x²+44x+121
-x²+3y²-2xy+1 + 4x²+44x+121 =0 => 3x²+3y²-2xy+44x+122=0
de aici nu mai stiu :) scuze
(2x+3+8)(2x+3+8)=4x²+6x+16x+6x+9+24+16x+24+64=4x²+44x+121
-x²+3y²-2xy+1 + 4x²+44x+121 =0 => 3x²+3y²-2xy+44x+122=0
de aici nu mai stiu :) scuze
(x-y-1)^2 + (2x+3+8)^2=0
(x-y-1)^2 = -(2x+3+8)^2
Cum un numar la patrat e mereu pozitiv si noi avem
pozitiv=negativ inseamna
ca solutia unica este
0=0
Adica
x-y-1=0
2x+3y+8=0
x=y+1
2(y+1)+3y+8=0
x=y+1
2y+2+3y+8=0
x=y+1
5y+10=0
x=y+1
5y=-10|:5
x=y+1
y=-2
x=-2+1
y=-2
x=-1
y=-2
Si astea sunt soluțiile
(x-y-1)^2 = -(2x+3+8)^2
Cum un numar la patrat e mereu pozitiv si noi avem
pozitiv=negativ inseamna
ca solutia unica este
0=0
Adica
x-y-1=0
2x+3y+8=0
x=y+1
2(y+1)+3y+8=0
x=y+1
2y+2+3y+8=0
x=y+1
5y+10=0
x=y+1
5y=-10|:5
x=y+1
y=-2
x=-2+1
y=-2
x=-1
y=-2
Si astea sunt soluțiile
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!