Răspuns :
(a + b)² = a² + 2ab + b²
(a – b)² = a² – 2ab + b²
(a – b)(a + b) = a² – b²
(a + b + c)² = a² + b² + c² + 2ab + 2ac + 2bc
(a + b)³ = a³ + 3a²b + 3ab² + b³ sau (a + b)³ = a³ + b³ + 3ab(a + b)
(a – b)³ = a³ – 3a²b + 3ab² – b³ sau (a – b)³ = a³ – b³ – 3ab(a – b)
a3 – b3 = (a – b)(a2 + ab + b2)
a3 + b3 = (a + b)(a2 – ab + b2)
an – bn = (a – b)(an–1 + a n–2b + a n–2 b2 + … + b n–1), pentru oricare n = >
an – bn = M(a – b)(multiplu de a – b) ;
an – bn = (a + b)(an–1 – a n–2b + a n–2 b2 –… –b n–1), pentru oricare n par = >
an – bn = M(a + b)(multiplu de a + b), pentru oricare n par.;
an + bn = (a + b)(an–1 – a n–2b + a n–2 b2 –… +b n–1), pentru oricare n impar = >
an + bn = M(a + b)(multiplu de a + b), pentru oricare n impar;a). (x+2)³=x³+6x²+12x+8deci ca sa nu stau la toate sa fac acelasi lucru fii atent.
daca ai (a+b)³=a³+3a²b+3ab²+b³ iar cand ai cu minus semnele alterneaza adica +,-,+,-
pentru (a+b+c)²=a² + b² + c² + 2ab + 2ac + 2bc,
iti pun aici cateva formule de calcul prescurtat(asa se numesc astea):
(a + b)² = a² + 2ab + b²
(a – b)² = a² – 2ab + b²
(a – b)(a + b) = a² – b²
(a + b + c)² = a² + b² + c² + 2ab + 2ac + 2bc
(a + b)³ = a³ + 3a²b + 3ab² + b³ sau (a + b)³ = a³ + b³ + 3ab(a + b)
(a – b)³ = a³ – 3a²b + 3ab² – b³ sau (a – b)³ = a³ – b³ – 3ab(a – b)
a3 – b3 = (a – b)(a2 + ab + b2)
a3 + b3 = (a + b)(a2 – ab + b2)
an – bn = (a – b)(an–1 + a n–2b + a n–2 b2 + … + b n–1), pentru oricare n = >
an – bn = M(a – b)(multiplu de a – b) ;
an – bn = (a + b)(an–1 – a n–2b + a n–2 b2 –… –b n–1), pentru oricare n par = >
an – bn = M(a + b)(multiplu de a + b), pentru oricare n par.;
an + bn = (a + b)(an–1 – a n–2b + a n–2 b2 –… +b n–1), pentru oricare n impar = >
an + bn = M(a + b)(multiplu de a + b), pentru oricare n impar;
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!