Răspuns :
√4-2√3 - √4+2√3+5
Rezulta:
√4-2√3= √4-√12 // Am introdus in radical
Acum aplicam formula radicalilor dublii:
C^2=A^2-B // A= 4, B= 12
C^2=16-12
C^2=4
C=2
√4-2√3= √(A+C)/2 - √(A-C)/2
√4-2√3=√(4+2)/2 - √(4-2)/2
√4-2√3=√3-1
Acum ca sa economisim timp nu mai calculam si √4+2√3 deoarece il avem calculat mai sus in varianta cu " - ".
Deci tot ce trebuie sa facem e sa punem in loc de " - " , " + ".
Rezulta:
√4+2√3= √3+1
Deci in final vom avea:
√4-2√3 -√4+2√3 +5= √3-1 -√3-1+5= 3 care apartine lui N.
Sa ai bafta!
Rezulta:
√4-2√3= √4-√12 // Am introdus in radical
Acum aplicam formula radicalilor dublii:
C^2=A^2-B // A= 4, B= 12
C^2=16-12
C^2=4
C=2
√4-2√3= √(A+C)/2 - √(A-C)/2
√4-2√3=√(4+2)/2 - √(4-2)/2
√4-2√3=√3-1
Acum ca sa economisim timp nu mai calculam si √4+2√3 deoarece il avem calculat mai sus in varianta cu " - ".
Deci tot ce trebuie sa facem e sa punem in loc de " - " , " + ".
Rezulta:
√4+2√3= √3+1
Deci in final vom avea:
√4-2√3 -√4+2√3 +5= √3-1 -√3-1+5= 3 care apartine lui N.
Sa ai bafta!
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!