Răspuns :
Rezolare rapida
consideram punctul a )rezolvat
chiar nerezolvat, autorul problemei ne asigua ca est adevarat
deci el este ipoteza pt b)
asadar cf pcta)
f(-x)=-f(x)
si
g(-x)=g(x)
f°g= f(g(x))
sa studiem ce se intampla pt -x
(f°g)(-x)=f(g(-x))=f(g(x))= (f°g)(x) para
pt g°f aplicat lui -x ne va da
(g°f)(-x) =g(f(-x))= g(-f(x))=g(f(x))=(g°f)(x) para
dec ai dreptate probabil e o gresala de tipar la indicatii si solutii
sa verificam cu u caz simplu
fie f=sinx si g =x²
f(g(-x))=sin [(-x)²}=sin x²=f(g(x))
g(f(-x))= g (sin (-x))= g (-sinx)= (-sinx)²=sin²x= g(f(x))
deci tu ai dreptate, sunt pare
consideram punctul a )rezolvat
chiar nerezolvat, autorul problemei ne asigua ca est adevarat
deci el este ipoteza pt b)
asadar cf pcta)
f(-x)=-f(x)
si
g(-x)=g(x)
f°g= f(g(x))
sa studiem ce se intampla pt -x
(f°g)(-x)=f(g(-x))=f(g(x))= (f°g)(x) para
pt g°f aplicat lui -x ne va da
(g°f)(-x) =g(f(-x))= g(-f(x))=g(f(x))=(g°f)(x) para
dec ai dreptate probabil e o gresala de tipar la indicatii si solutii
sa verificam cu u caz simplu
fie f=sinx si g =x²
f(g(-x))=sin [(-x)²}=sin x²=f(g(x))
g(f(-x))= g (sin (-x))= g (-sinx)= (-sinx)²=sin²x= g(f(x))
deci tu ai dreptate, sunt pare
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!