Răspuns :
2+4+6+...+50=
2(1+2+3+...+25)=
2(25·26/2)=
25·26=25(25+1)=
25²+25=625+25=650
2(1+2+3+...+25)=
2(25·26/2)=
25·26=25(25+1)=
25²+25=625+25=650
dai factor comun 2 şi ai
2(1+2+3+...+25)
şi acum este o formulă pe care trebuie să o reţii:
n(n+1)/2 în care n este ultimul număr al unei ecuaţii de forma 1+2+3+...+n
deci avem
2(25(25+1)/2) = 25*26 (simplificăm prin 2)
= 650
2(1+2+3+...+25)
şi acum este o formulă pe care trebuie să o reţii:
n(n+1)/2 în care n este ultimul număr al unei ecuaţii de forma 1+2+3+...+n
deci avem
2(25(25+1)/2) = 25*26 (simplificăm prin 2)
= 650
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!