Răspuns :
a)[tex] \frac{24-x}{32+x}= \frac{2}{5} [/tex]
5(24-x)=2(32+x)
120-5x=64+2x
-5x-2x=64-120
-7x=-56l:(-7)
x=8
b)[tex] \frac{3x+10}{5x-8}= \frac{11}{6} [/tex]
11(5x-8)=6(3x+10)
55x-88=18x+60
55x-18x=60+88
37x=148l:37
x=4
c)[tex] \frac{35-4x}{20-3x} = \frac{3}{1} [/tex]
3(20-3x)=1(35-4x)
60-9x=35-4x
-9x+4x=35-60
-5x=-25l:(-5)
x=5
toate exercitiile le.am rezolvat folosind proprietatea fundamentala a proportiei pe scurt produsul mezilor=produsul extremilor ,obtinand dupa ce am aplicat proprietatea la fiecare punct o ecuatie de gradul I apoi am rezolvat ecuatia mutand termeni cu x in partea stanga si termeni fara x in partea dreapta,dupa egal schimbandule semnul dupa situatie
5(24-x)=2(32+x)
120-5x=64+2x
-5x-2x=64-120
-7x=-56l:(-7)
x=8
b)[tex] \frac{3x+10}{5x-8}= \frac{11}{6} [/tex]
11(5x-8)=6(3x+10)
55x-88=18x+60
55x-18x=60+88
37x=148l:37
x=4
c)[tex] \frac{35-4x}{20-3x} = \frac{3}{1} [/tex]
3(20-3x)=1(35-4x)
60-9x=35-4x
-9x+4x=35-60
-5x=-25l:(-5)
x=5
toate exercitiile le.am rezolvat folosind proprietatea fundamentala a proportiei pe scurt produsul mezilor=produsul extremilor ,obtinand dupa ce am aplicat proprietatea la fiecare punct o ecuatie de gradul I apoi am rezolvat ecuatia mutand termeni cu x in partea stanga si termeni fara x in partea dreapta,dupa egal schimbandule semnul dupa situatie
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!