Răspuns :
D - R = 133 si C - I = 12;
insa D = I x C + R, unde 0<R<I;
Atunci I x C = 133 si C - I = 12;
Rezulta ca, C = 12 + I si I x ( 12 + I ) = 133;
Dar 133 = 7 x 19;
Avem cazurile:
1) I = 7 si 12 + I = 19; asadar I = 7; si
2) I = 19 si 12 + I = 7, Fals!
In concluzie: I = 7; C = 19;
C + I = 26.
Bafta!
insa D = I x C + R, unde 0<R<I;
Atunci I x C = 133 si C - I = 12;
Rezulta ca, C = 12 + I si I x ( 12 + I ) = 133;
Dar 133 = 7 x 19;
Avem cazurile:
1) I = 7 si 12 + I = 19; asadar I = 7; si
2) I = 19 si 12 + I = 7, Fals!
In concluzie: I = 7; C = 19;
C + I = 26.
Bafta!
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!