Răspuns :
f)
[tex]f(x) = 11x \cdot \sqrt[4]{x^3} = 11x \cdot x^{ \frac{3}{4} } = 11x^{\frac{7}{4}} \\ \int\ {11x^{\frac{7}{4}}} \, dx = 11 \int\ {x^{\frac{7}{4}}} \, dx = 11 \cdot \frac{ x^\frac{11}{4} }{\frac{11}{4}} + C= 4x^\frac{11}{4} +C = 4 \sqrt[4]{x^{11}} + C \\= 4x^2\sqrt[4]{x^{3}} + C[/tex]
g)
[tex]f(x) = \frac{1}{ \sqrt[3]{x^2} } = \frac{1}{x^ \frac{2}{3} } = x^{-\frac{2}{3}}\\ \int\ x^{-\frac{2}{3}} \, dx = \frac{x^ \frac{1}{3} }{ \frac{1}{3} } + C= 3x^ \frac{1}{3} + C = 3 \sqrt[3]{x} + C[/tex]
j)
[tex]f(x) = \frac{1}{x-1} \\ \int { \frac{1}{x-1}} \, dx = ln|x-1| + C = ln(x-1) + C[/tex]
Am renuntat la modul deoarece x>1, iar ce este sub modul va fi intotdeauna pozitiv, deci nu mai este nevoie sa pui modul.
[tex]f(x) = 11x \cdot \sqrt[4]{x^3} = 11x \cdot x^{ \frac{3}{4} } = 11x^{\frac{7}{4}} \\ \int\ {11x^{\frac{7}{4}}} \, dx = 11 \int\ {x^{\frac{7}{4}}} \, dx = 11 \cdot \frac{ x^\frac{11}{4} }{\frac{11}{4}} + C= 4x^\frac{11}{4} +C = 4 \sqrt[4]{x^{11}} + C \\= 4x^2\sqrt[4]{x^{3}} + C[/tex]
g)
[tex]f(x) = \frac{1}{ \sqrt[3]{x^2} } = \frac{1}{x^ \frac{2}{3} } = x^{-\frac{2}{3}}\\ \int\ x^{-\frac{2}{3}} \, dx = \frac{x^ \frac{1}{3} }{ \frac{1}{3} } + C= 3x^ \frac{1}{3} + C = 3 \sqrt[3]{x} + C[/tex]
j)
[tex]f(x) = \frac{1}{x-1} \\ \int { \frac{1}{x-1}} \, dx = ln|x-1| + C = ln(x-1) + C[/tex]
Am renuntat la modul deoarece x>1, iar ce este sub modul va fi intotdeauna pozitiv, deci nu mai este nevoie sa pui modul.
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!