Răspuns :
[tex]\displaystyle 4x^2+9x-9=0 \\ \\ \text{Aplicam delta apoi formula X1 si X2} \\ \\ \boxed{ \Delta=b^2-4ac} \\ \\ \Delta=9^2-4\cdot4\cdot(-9) \\ \Delta=81+144 \\ \Delta=225 \\ \\ \boxed{ X_{1,2}=\frac{-b\pm \sqrt{\Delta} }{2a} } \\ \\\ \\X_1= \frac{-b- \sqrt{\Delta} }{2a} = \frac{-9-15}{2\cdot4}= \frac{-24}{8} =-3 \\ \\ \\ X_2= \frac{-b+ \sqrt{\Delta} }{2a} = \frac{-9+15}{2\cdot4}= -\frac{6}{8} =\ \textgreater \ - \frac{3}{4} \\ \\ \\ S=\{-3 , -\frac{3}{4} \}[/tex]
Cînd explicităm modulul obținem două cazuri posibile:
1)Pentru x<0, obținem:
[tex]-(4x^2+9x-9)=0[/tex]
[tex]-4x^2-9x+9=0[/tex]
Δ=225 [tex] x_{1}=-\frac{3}{4}[/tex][tex]x_{2}=-3 [/tex]
2)Pentru x>0, ecuația inițială nu se schimbă, deci:
[tex]4x^2+9x-9=0[/tex]
Δ=225 [tex] x_{1}=-3[/tex][tex]x_{2}=\frac{3}{4}[/tex]
1)Pentru x<0, obținem:
[tex]-(4x^2+9x-9)=0[/tex]
[tex]-4x^2-9x+9=0[/tex]
Δ=225 [tex] x_{1}=-\frac{3}{4}[/tex][tex]x_{2}=-3 [/tex]
2)Pentru x>0, ecuația inițială nu se schimbă, deci:
[tex]4x^2+9x-9=0[/tex]
Δ=225 [tex] x_{1}=-3[/tex][tex]x_{2}=\frac{3}{4}[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!