👤

comparati numerele a=log baza 2din 3 +log baza 2 din 6-logbaza 2din 9 si b=√27 -√9

Răspuns :

a = log₂3 + log₂6 - log₂9 = log₂3 + log₂(2·3) - log₂3² = log₂3 + log₂2 + log₂3 - 2·log₂3 = 1, deci a = 1, pentru că log₂2 = 1.

b = √27 - √9 = 3√3 - 3.

b - a = 3√3 - 3 - 1 = 3√3 - 4.

Știm că 27 > 16, deci √27 > √16, sau 3√3 > 4, deci b - a > 0, deci b > a.

Green eyes.

Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!


Ez Askings: Alte intrebari