Răspuns :
x+3|36
D36=1,2,3,4,6,9,12,18,36
x+3=1 nu , x∈N*
x+3=2 nu, n∈N*
x+3=3 nu, n∈N*
x+3=4, x=1
x+3=6, x=3
x+3=9, x=6
x+3=12, x=9
x+3=18, x=15
x+3=36, x=33
A={1,3,6,9,15,33}
D45=1,3,5,9,15,45
2x+1=1 nu
2x+1=3, x=1
2x+1=6, x=5/2 nu
2x+1=9, x=4
2x+1=15, x=7
2x+1=45, x=22
B={1,4,7,22}
alegem doar x+5=m8≤27, m∈N*, x∈N
x+1=8, x=7
x+1=16, x=15
x+1=24, x=23
C={7,15,23}
D15=1,3,5,15
2x+1=1,x=0
2x+1=3, x=1
2x+1=5, x=2
2x+1=15, x=7
D={0,1,2,7}
DI21=-21, -7, -3, -1, 1, 3, 7, 21
2x+3=-21, 2x=-24, x=-12
2x+3=-7, x=-5
2x+3=-3, x=-3
2x+3=-1, x=-2
2x+3=1, x=-1
2x+3=3, x=0
2x+3=7, x=2
2x+3=21, x=9
E={-5,-3, -2, -1, 0, 2, 9}
(3x+9)/(x+1)=(3x+3+6)/(x+1)=3+6/(x+1)
D6=1,2,3,6
x+1=1, x=0
x+1=2, x=1
x+1=3, x=2
x+1=6, x=5
F={0, 1, 2, 5}
(3x+11)/(x+2)=(3x+6+5)/(x+2)=3+5/(x+2)
DI5=-5, -1, 1, 5 (DI5 divizorii intregi ai lui 5)
x+2=-5, x=-7
x+2=-1, x=-3
x+2=1, x=-1
x+2=5, x=3
G={-7, -3, -1, 3}
(3x+9)/(2x-3)=1/2 x (6x+18)/(2x+3)= 1/2 x [3+27/(2x+3)]
DI27=-27, -9, -3, -1, 1, 3, 9, 27
2x+3=-27, x=-15
2x+3=-9, x=-6
2x+3=-3, x=-3
2x+3=-1, x=-2
2x+3=1, x=-1
2x+3=3, x=0
2x+3=9, x=3
2x+3=27, x=12
H={-15, -6, -3, -2, 0, 3, 12}
D36=1,2,3,4,6,9,12,18,36
x+3=1 nu , x∈N*
x+3=2 nu, n∈N*
x+3=3 nu, n∈N*
x+3=4, x=1
x+3=6, x=3
x+3=9, x=6
x+3=12, x=9
x+3=18, x=15
x+3=36, x=33
A={1,3,6,9,15,33}
D45=1,3,5,9,15,45
2x+1=1 nu
2x+1=3, x=1
2x+1=6, x=5/2 nu
2x+1=9, x=4
2x+1=15, x=7
2x+1=45, x=22
B={1,4,7,22}
alegem doar x+5=m8≤27, m∈N*, x∈N
x+1=8, x=7
x+1=16, x=15
x+1=24, x=23
C={7,15,23}
D15=1,3,5,15
2x+1=1,x=0
2x+1=3, x=1
2x+1=5, x=2
2x+1=15, x=7
D={0,1,2,7}
DI21=-21, -7, -3, -1, 1, 3, 7, 21
2x+3=-21, 2x=-24, x=-12
2x+3=-7, x=-5
2x+3=-3, x=-3
2x+3=-1, x=-2
2x+3=1, x=-1
2x+3=3, x=0
2x+3=7, x=2
2x+3=21, x=9
E={-5,-3, -2, -1, 0, 2, 9}
(3x+9)/(x+1)=(3x+3+6)/(x+1)=3+6/(x+1)
D6=1,2,3,6
x+1=1, x=0
x+1=2, x=1
x+1=3, x=2
x+1=6, x=5
F={0, 1, 2, 5}
(3x+11)/(x+2)=(3x+6+5)/(x+2)=3+5/(x+2)
DI5=-5, -1, 1, 5 (DI5 divizorii intregi ai lui 5)
x+2=-5, x=-7
x+2=-1, x=-3
x+2=1, x=-1
x+2=5, x=3
G={-7, -3, -1, 3}
(3x+9)/(2x-3)=1/2 x (6x+18)/(2x+3)= 1/2 x [3+27/(2x+3)]
DI27=-27, -9, -3, -1, 1, 3, 9, 27
2x+3=-27, x=-15
2x+3=-9, x=-6
2x+3=-3, x=-3
2x+3=-1, x=-2
2x+3=1, x=-1
2x+3=3, x=0
2x+3=9, x=3
2x+3=27, x=12
H={-15, -6, -3, -2, 0, 3, 12}
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!