Răspuns :
E2 In matricea din paranteza ,inlocuiesti pe a cu 0 si obtii
(1 0)
(0 1)=I2
Deci I2∈M
b) Notezi cu A prima matrice si cu B a 2-a matrice
Inmultesti prima matrice cu 3 si obtii 3A
3A=
(3 9)
(9 3)
Inmultesti a 2-a matrice cu 2 si obtii
2B=
(2 4)
(4 2)
A_l_B=3A-2B
(3-2 9-4)
(9-4 3-2)=
(1 5)
(1 5)
C) Vei face aceiasi operatie _l_ , dar schimband matricele . inmultesti prima matrice cu3 si obtii 3A ,a 2-ab matrice cu 2 si obtii 2B
(3 3a)
(3a 2)
2B=
(2 2a²)
(2a² 2)
3A-2B=
(3-2 3a-2a²)
(3a-2a² 3-2)=I
(1 3a-2a²)
((3a-2a² ) =
(1 0)
(0 1)=>
3a-2a²=0
a·(3-2a)=0
a1=0
3-2a=0 =>a2=3/2
(1 0)
(0 1)=I2
Deci I2∈M
b) Notezi cu A prima matrice si cu B a 2-a matrice
Inmultesti prima matrice cu 3 si obtii 3A
3A=
(3 9)
(9 3)
Inmultesti a 2-a matrice cu 2 si obtii
2B=
(2 4)
(4 2)
A_l_B=3A-2B
(3-2 9-4)
(9-4 3-2)=
(1 5)
(1 5)
C) Vei face aceiasi operatie _l_ , dar schimband matricele . inmultesti prima matrice cu3 si obtii 3A ,a 2-ab matrice cu 2 si obtii 2B
(3 3a)
(3a 2)
2B=
(2 2a²)
(2a² 2)
3A-2B=
(3-2 3a-2a²)
(3a-2a² 3-2)=I
(1 3a-2a²)
((3a-2a² ) =
(1 0)
(0 1)=>
3a-2a²=0
a·(3-2a)=0
a1=0
3-2a=0 =>a2=3/2
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!