Răspuns :
A il scrii sub forma de : (radical(2) - 1) * (radical(2) + 1) * (radical(2) + 1) , primele 2 paranteza reprezinta formula (a-b)*(a+b)= a^2 - b^2 , inlocuim si obtinem (2-1)*(radical(2)+1) = radical(2) + 1.
B calculezi prima paranteza -6 + 4 = 2,
2*2= 4, a doua paranteza observi ca e radical sub putere, deci, o scrii ca |1-radical(2)| = radical(2) - 1 , acum B= 4 - (radical(2)-1) = 5 - radical(2) radical(2)~ 1,44 => A~2,44 iar B~3,56 B>A
B calculezi prima paranteza -6 + 4 = 2,
2*2= 4, a doua paranteza observi ca e radical sub putere, deci, o scrii ca |1-radical(2)| = radical(2) - 1 , acum B= 4 - (radical(2)-1) = 5 - radical(2) radical(2)~ 1,44 => A~2,44 iar B~3,56 B>A
a=2-2=0
b=36+(-48)+8-√1-2√2+2=44+(-48)-1-12+2= -4-1-12+2=-15
a>b
b=36+(-48)+8-√1-2√2+2=44+(-48)-1-12+2= -4-1-12+2=-15
a>b
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!