Răspuns :
a) calculezi pe A(-1) inlocuind pe x cu -1, dupa egalezi cu 0 ca sa scapi de modul, la fel faci si cu A(-3) dupa faci adunarea.
a) A(-1) = |3×(-1) - (-1)| - |-1 - 1| = | -3 + 1| - |-2| = 2 - 2 = 0
A(-3) = | 3 × (-3) - (-3)| - |-3 -1| = |-9 + 3| - |-4| = |-6| - |-4| = 6 - 4 = 2
A(-1) + A(-3) = 2
b) x < 0, atunci |3x - x| = - 3x + x
Daca x < 0, atunci x < 1, deci x - 1<0, |x - 1| = -x + 1
A(x) = -2x - (-x + 1) = -2x + x - 1 = - x - 1, nu prea este constanta... Este ceva gresit in enunt?
A(-3) = | 3 × (-3) - (-3)| - |-3 -1| = |-9 + 3| - |-4| = |-6| - |-4| = 6 - 4 = 2
A(-1) + A(-3) = 2
b) x < 0, atunci |3x - x| = - 3x + x
Daca x < 0, atunci x < 1, deci x - 1<0, |x - 1| = -x + 1
A(x) = -2x - (-x + 1) = -2x + x - 1 = - x - 1, nu prea este constanta... Este ceva gresit in enunt?
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!