Răspuns :
Răspuns:
Titlul poeziei lui Tudor Arghezi este format dintr-un singur lexem , anume substantivul comun toamna, accentuat cu articol enclitic.
Deși tema poeziei este dragostea, simbolul toamnei este oportun , deoarece reprezintă un apogeu sau un apus melancolic al vieții și al iubirii. Motivul apusului este conturat în versurile : ''Apusul işi întoarce cirezile prin sânge'' , care , raportat la mesajul poeziei contribuie la creionarea discursului liric - o iubire ce a trecut proba timpului, dar a cărei pâlpâiri se stinge treptat odată cu apropierea morții. Eul liric , cu o familiaritate vadită , asociază elementele naturii terestre - parcul , fruzele - palide oseminte , banca , fântânile cu portretul iubirii statornice.
Din punctul meu de vedere, titlul rezumă marea de emoții trăite de eul liric , care-și acceptă soarta cu seninătate, întrucât aceste ultime clipe de iubire întruchipează feeria și misterul toamnei.
Succes ! ❦
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!