Răspuns :
2*|x-2|+3*|x+1|=10 =>2*|x-2|+3*|x+1|-10=0;
x-2={ x-2, x-2>=0=> x>=2;
-x+2, x-2<0 => x<2;
}
x+1={x+1, x+1>=0=>x>=-1
-x-1, x+1<0=> x<-1;
}
tabelul de semne
x |___ -1___2___
|x-2| | -x+2 .0. x-2
|x+1 | -x-1 .0. x+1
si le iei pe cazuri gen cand x<-1
2*(-x+2)+3*(-x-1)-10=0
apoi pentru x>=-1 si x<2 o sa il inlocuiesti pe |x+1|=x+1 si pe |x-2|=-x+2;
apoi pentru x>=2 il inlocuiesti |x+1|=x+1 si pe |x-2|=x-2;
Sper ca ti-am fost de ajutor :D.
x-2={ x-2, x-2>=0=> x>=2;
-x+2, x-2<0 => x<2;
}
x+1={x+1, x+1>=0=>x>=-1
-x-1, x+1<0=> x<-1;
}
tabelul de semne
x |___ -1___2___
|x-2| | -x+2 .0. x-2
|x+1 | -x-1 .0. x+1
si le iei pe cazuri gen cand x<-1
2*(-x+2)+3*(-x-1)-10=0
apoi pentru x>=-1 si x<2 o sa il inlocuiesti pe |x+1|=x+1 si pe |x-2|=-x+2;
apoi pentru x>=2 il inlocuiesti |x+1|=x+1 si pe |x-2|=x-2;
Sper ca ti-am fost de ajutor :D.
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!