Răspuns :
(X+y)^2>=0
(X+z)^2>=0
(y+z)^2>=0
ridicam la patrat si adunam
X^2+y^2+2xy+X^2+z^2+2xz+y^2+z^2+2yz>=0
2X^2+2y^2+2z^2>=2xy+2xz+2yz /:2
X^2+y^2+z^2>=xy+xz+yz
(X+z)^2>=0
(y+z)^2>=0
ridicam la patrat si adunam
X^2+y^2+2xy+X^2+z^2+2xz+y^2+z^2+2yz>=0
2X^2+2y^2+2z^2>=2xy+2xz+2yz /:2
X^2+y^2+z^2>=xy+xz+yz
x²+y²+z²≥xz+xy+yz I·2 ⇔2x²+2y²+2z²≥2xy+2xz+2yz ⇔
(x²-2xy+y²)+(x²-2xz+z²)+(y²-2yz+z²)≥0 ⇔ (x-y)²+(x-z)²+(y-z)²≥0 evident adevarata ca suma de patrate, datorita echvalentei,relatia de la care s-a plecat este adevarata.
(x²-2xy+y²)+(x²-2xz+z²)+(y²-2yz+z²)≥0 ⇔ (x-y)²+(x-z)²+(y-z)²≥0 evident adevarata ca suma de patrate, datorita echvalentei,relatia de la care s-a plecat este adevarata.
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!