Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
1 + 3 + 5 +...+ 93 =
2•1-1 + 2•2-1 + 2•3-1 +...+ 2•47-1 =
2 • (1 + 2 + 3 + ...+ 47) - 1 × 47 =
2 • 47 • (47+1) : 2 - 47 =
47 • 48 - 47 =
47 • ( 48 - 1) =
47 • 47 =
2 209
_______
Răspuns: 2209
Explicație pas cu pas:
1 + 3 + 5 + ... + 93 = ?
(1 + 2 + 3 + ... + 93) - (2 + 4 + 6 + ... + 92) = 2209
[93 × (93 + 1) ÷ 2] - 2 × (1 + 2 + 3 + ... + 46) = 2209
(93 × 94 ÷ 2) - 2 × [46 × (46 + 1) ÷ 2] = 2209
(8742 ÷ 2) - 2 × (46 × 47 ÷ 2) = 2209
4371 - 2 × (2162 ÷ 2) = 2209
4371 - 2 × 1081 = 2209
4371 - 2162 = 2209
(s-a aplicat suma lui Gauss)
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!