Răspuns :
a=72²⁰⁰³+63²⁰⁰³+54²⁰⁰³+37²⁰⁰³
facem asa 72=2³*3² ⇒ 72²⁰⁰³=2⁶⁰⁰⁹*3⁴⁰⁰⁶⇒U(2)*U(9)=U(8)
63=7*3²⇒63²⁰⁰³=7²⁰⁰³*3⁴⁰⁰⁶=U(3)*U(9)=U(7)
54=2*3³⇒54²⁰⁰³=2²⁰⁰³*3⁶⁰⁰⁹=U(8)*U(3)=U(4)
37²⁰⁰³=U(3)
a=U(8)+U(7)+U(4)+U(3)=U(5)+U(7)=U(2)
si la b faci la fel ca la a
facem asa 72=2³*3² ⇒ 72²⁰⁰³=2⁶⁰⁰⁹*3⁴⁰⁰⁶⇒U(2)*U(9)=U(8)
63=7*3²⇒63²⁰⁰³=7²⁰⁰³*3⁴⁰⁰⁶=U(3)*U(9)=U(7)
54=2*3³⇒54²⁰⁰³=2²⁰⁰³*3⁶⁰⁰⁹=U(8)*U(3)=U(4)
37²⁰⁰³=U(3)
a=U(8)+U(7)+U(4)+U(3)=U(5)+U(7)=U(2)
si la b faci la fel ca la a
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!