Răspuns :
Se aplica formula, [tex][f^n(x)]'=n[ f^{n-1}(x)] *f'(x)[/tex] :(ln²x)'=2lnx(lnx)'=(2/x)lnx.)
sa ne amintim
(f°g)'= f'(g) * g'
\deci derivam intai (ln x)² ca si cand ar fi un y
apoi ne aducem aminte ca y e si el /ea o functie si o derivam si inmultim cu prima parte
2 (lnx)^ (2-1) * (lnx)'=2lnx * 1/x= (2lnx)/x, cerinta
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!