Răspuns :
235) (1-a)(1-b)(1-c) ≥ 8abc
Înlocuim 1 = a+b+c și membrul stâng al relației devine:
(a+b+c-a)(a+b+c-b)(a+b+c-c) = (b+c)(a+c)(a+b) ≥ 2√(bc)·2√(ac)·2√(ab)=
= 8√(a²b²c²) = 8abc.
233)
m, n, k∈N
Avem inegalitățile evidente :
mn ≤ mnk
mk ≤ mnk
nk ≤ mnk
Prin adunare, obținem :
mn + mk + nk ≤ 3mnk
229)
(a + b)⁴ = [(a + b)²]² = (a² + 2ab + b²)² = [(a²+b²) +2ab]² ≥(a² + b²)² =
= a⁴ + b⁴ +2a²b² ≥ a⁴ + b⁴
Înlocuim 1 = a+b+c și membrul stâng al relației devine:
(a+b+c-a)(a+b+c-b)(a+b+c-c) = (b+c)(a+c)(a+b) ≥ 2√(bc)·2√(ac)·2√(ab)=
= 8√(a²b²c²) = 8abc.
233)
m, n, k∈N
Avem inegalitățile evidente :
mn ≤ mnk
mk ≤ mnk
nk ≤ mnk
Prin adunare, obținem :
mn + mk + nk ≤ 3mnk
229)
(a + b)⁴ = [(a + b)²]² = (a² + 2ab + b²)² = [(a²+b²) +2ab]² ≥(a² + b²)² =
= a⁴ + b⁴ +2a²b² ≥ a⁴ + b⁴
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!