👤

Demonstrati ca suma a doua functii pare (impare) este functia para (impara).
Demonstrati ca produsul a doua functii de aceeasi paritate este o functie para ,iar produsul a doua functii de paritati diferite este o functie impara


Răspuns :

fie f(x) si g(x) pare
atunci f(-x) +g(-x) =f(x) +g(x) =f(x) +g(x)  , deci f_g, para
 fie f(x ) si g(x) imnpare
 atunci f(-x) =-f(x)
si g(-x)=-g(x)
 deci f(-x) = g(-x)= -f(x)-g(x) = - [f(x) +g(x)} deci f+g, impara

fie f si g pare
 atunci f( -x) *g(-x) = f(x)*g(x) deci f*g , para
 fie f si g impare
 atunci f(-x) *g(-x) = -f(x) * (-g(x))==f(x) *g(x) , fg para


fie f para, g, imp[ara
 f(-x) *g(-x)= f(x) * (-g(x))= - f(x) *g(x) , deci fg impara
 analog pt f impara, g, para